keskiviikko 1. syyskuuta 2021

Uneni: Bosnian bosniakeista koostettu SS-pommikoneyksikkö

Näin jokin aika sitten seuraavanlaista unta:

Näin kentällä joukon sotilaita. Tiesin kyseessä olevan Bosnian bosniakeista koostettu SS-pommikoneyksikkö.

Porukalla oli kovasti tekemistä. Näin heidän omien pommikoneidensa raatoja maassa.

Kun paikalla oli kuitenkin runsaasti näitä sotilaita, kysyin heiltä jollakin kielellä (mahdollisesti saksaksi), että ovatko tässä kaikki heistä. Ja yksi sotilaista selvästi ymmärsi, mitä olin sanonut, sillä hän vastasi selvällä saksan kielellä, että kyllä ovat.

Lentokoneet ovat aina merkinneet minulle paljon. Isäni oli lentokonemekaanikko Finnarilla (suuren osan urastaan lentävänä mekaanikkona), olen aina arvostanut Suomen ilmavoimien tehokasta panosta viime sodissamme ja tunnen suomalaisista sotalentäjistä elämäkerrallisia kirjoja kirjoittavan Jukka Piipposen. Lisäksi harrastan nykyään lentämistä kotilentosimulaattorilla.

Sitä taas en tiedä, mitä bosniakeista koostettu pommikoneyksikkö teki unessani.

Mutta sanon jotain aiheeseen jotenkin liittyen. Natsi-Saksan asevoimien puoluepoliittisella eliittihaaralla SS-joukoilla ei ollut sotilaspappeja, koska Hitler oli uskonnoton ja halveksi kristinuskoa melkein kaikessa. Sama pätee Hitlerin hyvän kaverin Hermann Göringin johtamiin ilmavoimiin Luftwaffeen. Kuvaavaa on, että bosniakeista perustettiin erityinen muslimidivisioona, viralliselta nimeltään 13. Waffen-SS-vuoristodivisioona Handschar. Sen tunnuksessa oli islamilainen käyrämiekka. SS ei muissa joukko-osastoissaan hyväksynyt sotilaspappeja, mutta tätä SS-divisioonaa varten perustettiin muslimipappien virka.

Kuvaavaa on myös se, että SS:ään ei perustettu kristittyjä divisioonia.

Tavanomaisten joukkojen sotilaiden vyönsoljissa luki Gott mit Uns, eli "Jumala kanssamme", kun taas SS-joukkojen sotilaiden vyönsoljissa luki Meine Ehre heißt Treue, "Uskollisuus on kunniani", jolla viitattiin uskollisuuteen Hitleriä kohtaan johtajana ja diktaattorina.

Todellisen elämän SS-divisioona Handschar oli kuitenkin maavoimien divisioona, ei ilmavoimien yksikkö, kuten unessani oli ollut.

...

PS. 4.12.2021: Aiheeseen liittyen, voit niin halutessasi käydä lukemassa toisesta blogistani siteerausmerkinnän Hitler oli uskonnoton ja vihasi kristinuskoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti