tiistai 24. maaliskuuta 2020

Mietelmäni: Silver wings upon their chest

Olla oman elämänsä erikoisjoukkojen jäsen.

Keksin tämän "viisauden" joskus vuonna 2019. Yhden hyvän kaverini mielestä se ei ole läheskään yhtä hyvä sanonta kuin tämä mietelmäni.

Asiaan liittyen takavuosina katsoin yhdysvaltalaista fiktiivistä tv-sarjaa The Unit, joka kertoi erikoisjoukkojen porukasta. En ole mikään Yhdysvaltain sotaseikkailujen suurin fani, mutta tavallaan kunnioitan erikoisjoukoissa tavattavaa omistautumista asialle ja ammatille ja sotilaallista pätevyyttä mukaan lukien omilla aivoilla ajattelu. Minulla ei koskaan elämäni aikana ole ollut vastaavanlaista henkistä kanttia, mitä noissa hommissa vaaditaan ja tarvitaan.

Näin kuitenkin yli kaksi vuotta sitten unen, jossa olin yhdysvaltalaisissa erikoisjoukoissa.

Otsikon englanninkielinen tekstinpätkä tulee Yhdysvaltain Vihreissä bareteissa palvelleen Barry Sadlerin musiikkikappaleesta The Ballad of the Green Berets.

Sadlerin kappale julkaistui vuonna 1966. Kappale oli soittolistoilla viiden viikon ajan suosikkina ylittäen jopa Rolling Stonesin, Beatlesin ja the Mamas and the Papasin. Tämän jälkeen vasta alkoi Vietnamin sodan suosio laskemaan Yhdysvalloissa.

Mies jätti Vihreät baretit vuonna 1967. Hän tuhlasi muusikonuralla tekemänsä rahat.

Hän myös ampui toista lauluntekijää päähän naisen vuoksi, mutta ei joutunut viettämään 28 päivää pitempää aikaa vankilassa.

Tämän jälkeen mies yritti kirjoittaa romaaneja.

1980-luvulla hän antoi lääketieteellistä apua siviileille Guatemalassa.

Hän kuoli myöhemmin Nashvillessä sen jälkeen, kun oli joutunut päähänampumisen uhriksi Guatemalan pääkaupungissa vuonna 1989.


...
PS. 11.5.2020: Erikoisjoukkoihin liittyy myös tämä myöhemmin epäriimittelemäni runo.

2 kommenttia:

  1. Molemmat mietelmät hyviä, pääasia, että miettii välillä, eikä vaan kohella.

    VastaaPoista