maanantai 2. joulukuuta 2019

Uneni: Isot kalat

Näin jokin aika sitten seuraavanlaista unta:

Minulla oli vettä sisältävässä suurikokoisessa astiassa isokokoisia kaloja. Jostain kumman syystä. Jouduin käymään välillä jossakin. Päätin, että päästän kalat kohta vapauteen. Kun pääsin takaisin kotiin, niin isäni oli kovin suuttunut, koska yhtä lukuunottamatta kalat olivat kuolleet, ja elossa olevakin oli kärsinyt palovammoja. Isä siinä puukolla veisteli palaneita kohtia pois kalasta.

Tosielämässä vanhempani ovat kummatkin olleet kuolleita jo kahdentoista ja puolen vuoden ajan. Mutta mietin, että uni voi (ainakin osaltaan) johtua viime aikojen uutisista, joissa on puhuttu hädästä, joka on kohdannut Australian koaloita metsäpalojen vuoksi.

Unennäköni jälkeen julkaistui MTV:n sivuilla uutisartikkeli otsikolla Nainen pelasti Lewis-koalan Australian metsäpaloista pelkät alusvaatteet yllään – nyt sydäntäsärkevästi parkunut koala kuoli.

Vaikka Hitler suojeli eläimiä, niin eläinten suojelu on siitä huolimatta oikein. Ainakin minun mielestäni.

2 kommenttia:

  1. Valitettavasti koalakanta on pienentynyt minimiin, sillä maastoa on palanut yli 10 miljoonaa hehtaaria, mikä vastaa kolmasosaa Suomen pinta-alasta. WWF:n lehdestä: "Tällä menolla Uuden Etelä-Walesin koaloiden pelätään kuolevan sukupuuttoon jo vuonna 2050".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti yhtä rajuja metsäpaloja ei synny maassa lähivuosikymmenien aikana enää. Kannattaisi varmaan jatkossa kulottaa harkitusti.

      Poista