tiistai 21. huhtikuuta 2020

Uneni: Latvian puolustusvoimien perustajana

Näin jokin aika sitten seuraavanlaista unta:

Latvia oli juuri itsenäistynyt tai itsenäistymässä. Ehdotin tietyille päättäville ihmisille, että minä voisin ryhtyä järjestelemään heidän maalleen puolustusvoimia. Ehdotukseni hyväksyttiin. Ehdotin myös, että Latvian uusien puolustusvoimien sotilaiden univormun tulisi olla väriltään vaaleanharmaansininen.

Mitä tulee tuohon univormun väritykseen, niin siitä tulee minulle mieleen sellainen, että kun viime vuodet talvi- ja välikauden vaatetukseni on ollut kauttaaltaan musta, niin jossain vaiheessa olin miettinyt, että "väritykseni" voisi yhtä hyvin olla myös harmaansininen.

Ja mitä tulee Latviaan, niin minulla ei ole mitään erityisempää suhdetta maahan. Vain myötätuntoinen suhtautumiseni latvialaisten Neuvostoliiton miehitysvallan aikana kokemista kärsimyksistä.

2 kommenttia:

  1. Yhteensattumako siitä, että mietit "uniformun muuttamista"? Miten olisi kesäksi reisitaskulliset, tummansiniset pohkeenpituisella lahkeella olevat kangasshortsit, niihin sopisi hyvin sinipohjainen lentokonepaitasi tai sitten harmaat vastaavat shortsit?

    VastaaPoista