maanantai 7. elokuuta 2023

Uneni siitä, että kävin läpi hyvin pieniä sähköautoja

Näin edellisenä yönä seuraavanlaista unta:

Testailin hyvin pieniä avoautoja, ilmeisesti sähkösellaisia, sisätiloissa. Ensin oli pari sellaista, joita oikeasti joutui ajamaan käyttäen normaaleja hallintalaitteita. Viimeinen autoista oli sellainen, että siinä lähinnä hallinnoitiin ajamista, ja mahdollisimman moni asia oli automatisoitu. Tavallaan ihastuin tähän malliin.

Mutta kävikin sitten ilmi, että olin ollut hankintakierroksella ja ostanut firmalle tämän viimeisimmän auton. Auton takaosasta, luultavasti toisen takarenkaan luota, kuului omituista ääntä. Ja naispuolinen pomoni oli jonkin verran pahoillaan, että olin tullut hankkineeksi firmaan tämän auton. Kun siinä ilmeni muitakin virheitä.

Ystävälläni Liisalla oli äskettäin ollut huonoa onnea ostamansa sähköpotkulaudan kanssa. Uneni jotenkin liittyy myös siihen, että moderneissa suurikokoisissa matkustajalentokoneissa saattaa lentäminen olla lähinnä koneen hallinnointia, kun automatiikka hoitaa nykyään varsin suuren osan hommasta. Itse harrastan kotilentosimulaattorilentämistä (viite 1, viite 2), ja isäni oli ollut aikoinaan Finnairilla lentävä mekaanikko. Ennen wanhaan suurissa matkustajalentokoneissa oli ollut mukana tällainen työntekijä, jonka tehtävä oli pitää huolta tietyistä lentokoneen järjestelmistä lentäjien keskittyessä varsinaiseen lentämiseen.

Lisäksi voisin mainita sen, että vielä vähän aikaa sitten minäkin olin hieman unelmoinut sähköisen kevyen ajopelin hommaamisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti