maanantai 21. elokuuta 2023

Uneni: "My name is Foyle. I'm a police officer."

Monet tietävät brittiläisen ajallisesti toisen maailmansodan aikoihin sijoittuvan tv-sarjan Foylen sota (Foyle's War). Siinä on pääosassa Hastingsin kaupungin poliisin Detective Chief Superintendent Christopher Foyle. Hänellä on aisapareinaan armeijan kuljetusjoukkojen Hastingsin poliisilaitokselle lainaama naispuolinen autonkuljettaja Samantha "Sam" Stewart ja ylikonstaapeli Paul Milner, joka on menettänyt sodassa osan toisesta jalastaan. Yhtenä hahmona sarjassa on myös Foylen poika Andrew Foyle.

Toinen maailmansota loppui lopulta, mutta sarjalle jouduttiin tekemään jatkoa, ilmeisesti yleisön vaatimuksesta. Sarjan viimeisissä tuotantokausissa Foyle on palkattu töihin tiedustelupalveluun. Mielestäni tämä osa sarjaa oltaisiin voitu jättää tekemättä.

Asiaan jotenkin liittyen, näin edellisenä yönä seuraavanlaista unta:

Olin Christopher Foyle. Olin menossa korkean paikan työpaikkahaastatteluun ilmeisesti. Se tapahtuisi hienossa kartanossa. Saavuin sen portille. Porttia avaamaan tulleelle hovimestarille esittäydyin sanomalla klassisesti: "My name is Foyle. I'm a police officer." Englantia ei toki ihmisen ole mikään pakko osata, joten suomennan lausumani tähän: "Nimeni on Foyle. Olen poliisi." Tuohon tapaan Foyle oli lausunut sarjassa useamman kerran.

Taisin koko unen ajan puhua ainoastaan englantia.

Taidan muuten pitää Foylea eräänlaisena ihanneihmisenä. Tai, no, hän on kyllä joutunut toimittamaan ihmisiä hirsipuuhun, mutta kukaan ei ole täydellinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti