torstai 24. marraskuuta 2022

Tiede-lehden keskustelupalsta lakkautetaan

Näemmä Tiede-lehden ja Tiede Luonto -lehden verkkosivusto "uudistuu" 12. joulukuuta 2022 lukien. Sivut siirtyvät ilmoituksen mukaan hs.fi-palveluun.

Muutoksen myötä yli 20 vuotta toiminut tiede.fi -keskustelupalsta suljetaan.

...Jatkossa ilmeisesti tiedeaiheista keskustelua on Sanoman sivustoilla ainoastaan juttujen lukijakommentaareissa, jos sielläkään.

En ole koskaan itse kirjoittanut Tiede-lehden keskustelupalstalle, vaikka minulla on ollut tunnukset sinne.

Palstan käytettävyys oli ajettu alas jo useita vuosia sitten. Moderaatio palstalla joko on sittemmin loistanut poissaolollaan tai sitten se on toiminut automaagisesti ilmiantojen perusteella taikka satunnaisesti.

Palsta oli täyttynyt varsin suuresti omaa höpöään julistavilla hörhöillä.

Saa nyt sitten nähdä, minne jäljelläolevat viimeiset mohikaanit nyt suuntaavat palstalta.

Ehdottaisin, että osa näistä löytyy tulevaisuudesta seuraavilta palstoilta:

TechBBS

Vauva.fi

...Eräs palstalaisista hyvin nopealla aikataululla ehti perustaa uuden keskustelupalstan, jonka jo nimessä oli kirjoitusvirhe: Tiede keskustelupalsta. Saa nähdä, kuinka pitkäikäiseksi yritykseksi osoittautuu.

PS.: Sanon vielä, että kaikesta huolimatta on minusta hienoa, että eräs laajenevista tihentymistä jankkaava ikihöpöttäjä menettää näin yhden roskapostittamisfoorumeistaan.

...

PS. 9.12.2022: Tuonne mainitsemalleni "Tiede keskustelupalstalle" on sittemmin ilmestynyt ylläpitäjän viesti, jossa todetaan, että ko. keskustelupalsta tultaneen sulkemaan. Ja mukana on kehotus siirtyä tiedepalsta.fi -osoitteeseen, jossa on toinen tällainen vastaperustettu tiedeaiheinen keskustelupalsta. Mutta eroaa edellisestä siinä, että kirjoittamisia on ehtinyt sille kertyä jo vähän enemmänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti