torstai 24. marraskuuta 2022

Tiede-lehden keskustelupalsta lakkautetaan

Näemmä Tiede-lehden ja Tiede Luonto -lehden verkkosivusto "uudistuu" 12. joulukuuta 2022 lukien. Sivut siirtyvät ilmoituksen mukaan hs.fi-palveluun.

Muutoksen myötä yli 20 vuotta toiminut tiede.fi -keskustelupalsta suljetaan.

En ole koskaan itse kirjoittanut Tiede-lehden keskustelupalstalle, vaikka minulla on ollut tunnukset sinne.

Palstan käytettävyys oli ajettu alas jo useita vuosia sitten. Moderaatio palstalla joko on sittemmin loistanut poissaolollaan tai sitten se on toiminut automaagisesti ilmiantojen perusteella taikka satunnaisesti.

Palsta oli täyttynyt varsin suuresti omaa höpöään julistavilla hörhöillä.

Saa nyt sitten nähdä, minne jäljelläolevat viimeiset mohikaanit nyt suuntaavat palstalta.

Ehdottaisin, että osa näistä löytyy tulevaisuudesta seuraavilta palstoilta:

TechBBS

Vauva.fi

...Viimeisimmän tiedon mukaan eräs palstalaisista on hyvin nopealla aikataululla ehtinyt perustaa uuden keskustelupalstan, jonka jo nimessä on kirjoitusvirhe: Tiede keskustelupalsta. Saa nähdä, kuinka pitkäikäiseksi yritykseksi osoittautuu.

PS.:

Minusta on tavallaan traagisen hupaisaa, kuinka vähän aikaa Sanoma antaa palstalaisille aikaa luopumiseen sekä menetyksestä toipumiseen ennen kuin pitää olla uusi palsta alla. Itselleni oli taas Elisa tehnyt sillä lailla, että vuoden 2022 syyskuun 28. päivänä olin saanut siltä viestin, jossa kerrottiin, että kotisivutilani lakkaa olemasta vuoden lopussa. Perusteluina se esitti palvelun heikkoa kysyntää ja alustan tekniikan vanhentuneisuutta. Mutta pari vuotta takaperin tullut lievä maksullisuus palvelulle oli kuitenkin tavallaan valmistanut minua tähän. Hirveä kiire on minulla ollut joka tapauksessa tehdä uudet nettisivut entisten tilalle. Minulla on joka tapauksessa silti enemmän aikaa kuin Tiede-lehden palstalaisilla...

(Sanon vielä, että kaikesta huolimatta on minusta hienoa, että eräs laajenevista tihentymistä jankkaava ikihöpöttäjä menettää näin yhden roskapostittamisfoorumeistaan.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti