maanantai 26. heinäkuuta 2021

Uneni: Tunsin Napoleon Bonaparten

Näin jokin aika sitten seuraavanlaista unta:

Olin ilmeisesti yhdistykseni tiloissa, vaikka ne näyttivätkin erilaiselta kuin tavallisesti. Kaveripiiriini kuuluva hallituksemme jäsen H sanoi, että tänään suljemme jonkin verran aikaisemmin.

Rupesin valmistautumaan kotiinlähtöön. Jossain siellä oli myös Napoleon Bonaparte. Sanoin: "Sanokaa kenraalille, että kiitän häntä siitä, kuinka hän arvostaa vähäistä panostani maanpuolustamisessa."

Kun tietää, minkä alan yhdistyksestä tässä on kyse, niin Napoleonin tapaaminen siellä ei olisi sinänsä ollenkaan mahdotonta, vaikkakin on muistettava, että vielä nykyäänkin saatetaan ihmistä, jolla on sellainen harha, hoitaa menestyksellä psykiatrisessa sairaalassa. Periaatteessa sairaalahoidon jälkeen ihminen kuuluu avohoidon piiriin, mutta sitä ei ole nykyään Suomessa kunnolla saatavissa kaikille, joten usein ainoita asiaan edes jotenkin liittyviä paikkoja ihmiselle ovat yhdistykseni kaltaiset yhdistykset. Käytännössä yhdistyksessäni ei kuitenkaan ole – tietääkseni – käynyt ihmisiä, joilla on tällainen vakava harha päällä, että luulee olevansa joku muu kuin on oikeasti.

Yhdistykseni toimipisteet ovat joka tapauksessa hyviä olohuoneenjatkeita, joissa saa vertaistukea.

Mutta unessani Napoleon Bonaparte oli todellakin oikea Napoleon Bonaparte.

Mitä tulee "maanpuolustamiseeni", niin oikeasti en ole suorittanut edes asevelvollisuuttani. Keisarin arvostus saattoikin viitata ahkeraan ja isänmaalliseen kirjoitteluuni blogeissani sekä myös muinaiseen kirjoitteluuni "Vihan punttisalilla" eli Hommaforum-keskustelupalstalla.

Heräämiseni unestani tapahtui ajan kanssa ja oikein makeasti. Edellisenä iltana olin ollut serkkutyttöni S:n pojan syntymäpäivillä. Siellä oli ollut oikein mukavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti