Näin jokin aika sitten sellaista unta, että oli oikeudenkäynti, jossa olin syytettynä jostakin, luultavasti ajatusrikoksesta. Ilmeisesti kyseessä oli yhdysvaltalaistyyppinen valamiesoikeudenkäynti, sillä onnistuin esiintymään istunnossa itseni kannalta epäedullisesti, ja tämä vaikutti siihen, että minut sitten tuomittiin syylliseksi. Ja ei sitten muuta kuin seuraavalle portaalle eli vetoomustuomioistuimeen...
Unta oikeudessa syytettynä olemisesta en ollutkaan aikaisemmin nähnyt.
Olen oikeassa elämässä luultavasti itse liian tuntematon joutuakseni kovin helposti valtakunnansyyttäjänviraston syyniin, mutta luultavasti minunkin blogeistani löytyisi jonkin verran sellaista tuhmaa tavaraa, joka voisi ainakin periaatteessa kiinnostaa sitä.
Olenkin nk. pääblogissani käyttänyt viime aikoina seuraavia aihetunnisteita:
kiihottaminen
uskonrauha
Mika Illman
Jos joku ei tiedä, kuka Mika Illman on, niin hän toimi joitakin vuosia sitten valtakunnansyyttäjänä. Hänen ollessaan virassa Jussi Halla-ahoon (joka ei silloin vielä ollut Perussuomalaisten puheenjohtaja) valtakunnansyyttäjänvirasto käytti paljon aikaa. Illman määräsi poliisin jopa syynäämään Halliksen koko siihenastisen blogituotannon. Mutta uskoisin, että kielitieteellinen tuotanto jätettiin syynäämisen ulkopuolelle. Ja vuonna 2010 Korkein oikeus lopulta tuomitsi Halliksen sananvapauden käytöstä sakkotuomioon. Jiri Kerosen vanhasta blogista löytyy edelleenkin Kerosen omalla tietopuolisella saatetekstillä varustettuna ko. Halla-ahon kirjoitus 'Muutama täky Illmanin Mikalle', jonka vuoksi Hallis tuli tuomituksi oikeudessa.
Lainvoimainen tuomio.
VastaaPoistaLaki ei välttämättä ole oikeus.
PoistaDemokratiassa laki määrittelee oikeuksien rajat, joten se mielestäni oikeudellisuudelle raja.
VastaaPoistaYhdysvalloissa monessa osavaltiossa on voimassa kuolemanrangaistus. En pidä sitä silti suotavana, vaikka tuomio on aina demokraattisen maan oikeuslaitoksen määräämä.
PoistaMutta entäs muinaisten Vihreiden Koijärviliike? Olivatko nuo lainvastaiset teot oikeutettuja?